280-A_Lindgren_Saltkrakan_Jul_i_Snickargarden

Release Date

2022

Pages

48 pp

Jul i Snickargården

Christmas at Carpenter’s Cottage

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”

Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.

För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.

Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

More books from the Seacrow Island series

Ett litet djur åt Pelle

A Pet for Pelle

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

280×250 mm, 2019, 48 pp

Picture books

Far ända in i baljan

A Seal of One’s Own

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

280×250 mm, 2020, 48 pp

Picture books

Pelle hittar en önskesten

Pelle Finds a Wishing Stone

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

280×250 mm, 2021, 40 pp

Picture books